Logo Trine Ross Rejser-kopi

TRINE ROSS REJSER

MERE OM KUNSTREJSER, principper ideologier hvad f hedder det?

Lige nu er begge rejser til Berlin i 2020 fuldt booket, men du kan skrive dig op på venteliste her...
Marie Irmgard
blomsterkomposition med store strøg
Hoffmans Særsamling
En smule tid endnu kan samlingen opleves i ders hjem, inden den sendes til xxx
Kunstnerens atelier
Vi får adgang til kunsternes atelierer, og milighed for at snakke med dem...
Tidligere
Næste

På denne særligt udvalgte kunstrejse tager jeg dig med helt bagom Berlin. Vi får adgang til private værkstedsbesøg hos danske kunstnere, der har valgt at gøre Berlin til deres base. Vi er, helt eksklusivt, blevet inviteret indenfor i en forrygende privat kunstsamling. Vi skal se en særudstilling med værker af en af Berlins mest markante kunstnere. Og så skal vi til alle de ferniserniger vi orker! 

Lotte-Møller-Berlin

Vores lokale guide er kunsthistorikeren Lotte Møller, som selv har boet i Berlin siden 2001. Her driver hun udstillingsstedet ‘die raum’, ligesom hun også kuraterer udstillinger andre steder og desuden finder tid til at guide gæster rundt i byen. Lotte er således super kvalificeret til jobbet!

Ulrik-Møller-Berlin

Ulrik Møller har boet i Berlin i over tyve år, og har derfor fulgt ændringerne i byen på tætteste hold. Udlændingeheden har dog ikke ændret på Ulriks motivvalg, der til stadighed kredser omkring det landlige Danmark, nogle gange med hentydninger til mytologien. http://www.ulrikmoeller.net/  https://www.trineross.com/meget-mere-maleri/

Marie Irmgard, atelier, 2020-1_Easy-Resize.com

Marie Irmgard har boet et par år i Berlin, hvor hun fortsætter sit dybt engagerede arbejde med maleriet. For Marie er en fænomenal maler, der konstant eksperimenterer med malingen som materiale og ikke går ad vejen for at lade sig inspirerer af kunsthistoriens hovedværker. https://marieirmgard.com/ https://www.trineross.com/foredrag/

René-Holm-Berlin

René Holm har valgt sin helt egen måde at gå til Berlin på, for han bor her halvdelen af året, mens den anden halvdel tilbringes med familien i Danmark. På den måde får René virkelig mulighed for at arbejde igennem, men det er næppe helt uden omkostninger? Jeg har skrevet flere tekster til René gennem tiden, se https://www.trineross.com/om-mig-2/ og http://www.reneholm.dk/

Malene-Landgreen-Berlin

Malene Landgreen går til maleriet på en markant anderledes måde end Ulrik, Marie og René, for hendes udtryk karakteriseres af klart afgrænsede farveflader. Der er således ikke tale om figurativ kunst, men om værker, hvor form og farve er i absolut centrum. de seneste år har Malene i stigende grad udført udsmykningsopgaver, senest til Rigshospitalet. http://malenelandgreen.dk/

Skulle en eller flere af de ovennævnte kunstnere alligevel blive forhindret i at mødes med os til maj, tager vi i stedet på besøg hos kunstnere som Vibe Bredahl, Sofie Bird Møller, benandsebastian eller Vinyl, Terror & Horror.

Vi skal også besøge det fantastiske museum Hamburger Bahnhof, der ligefrem viser en særudstilling med en af Berlins markante og internationalt berømte kunstnere: Katharina Grosse. Herhjemme kender vi hende fra en soloudstilling i Arkens kunstakse og, ikke mindst, for bemalingen af græs, træer og buske i forbindelse med Arkens store udstilling ‘The Garden’ i 2017.

Jeg viser omkring i særudstillingen og vi satser på også at nå ind i den permanente samling, som er spækket med international samtidskunst fra Andy Warhol til Cindy Sherman, samt tyske kunstnere som Georg Baselitz, der har det med at vende sine motiver på hovedet. Der vil desuden blive tid til at kigge videre på egen hånd.

Erika-Hoffmann-Berlin

Og så skal vi på særomvisning i Rolf og Erika Hoffmanns helt forrygende privatsamling af samtidskunst, der går i unik symbiose med deres private hjem, som kun åbner for offentligheden om lørdagen.

Vi har dog fået lov til at kigge ind udenfor den almindelige åbningstid og det er bare med at komme til, for i 2022 overføres værkerne til museer i Dresden. Dermed ophører den intime forbindelse værkerne imellem og mellem kunst og hjem, så jeg er virkelig glad for at vi når at se samlingen i de private omgivelser før det er for sent!

Monument-Berlin

I Berlin kan man ikke komme udenom landets brutale historie og den rolle, byen spillede i den. Derfor oplever vi også ‘Denkmal für die ermordeten Juden Europas’, der i  et brutalistisk og meget moderne formsprog står som mindesmærke over de mange millioner jøder, der blev myrdet af nazisterne.

Og så skal vi selvfølgelig besøge Lottes udstillingssted ‘die raum’, som hun vil fortælle os meget mere om, ligesom hun vil introducere os til den aktuelle udstilling på stedet. Det er ligeledes Lotte, der leder vejen, når vi dagen før hjemrejsen går til så mange ferniseringer vi orker.

Berlin april 2020

med kunstnerbesøg, privatsamling, ferniseringer og meget mere

DKK 11.900,- tillæg for enkeltværelse 1.500,-

Alt dette er med i prisen:

Bustransport (vi reserverer bussens bedste pladser!) fra København til Berlin t/r, klimakompensation, lokal transport med tog, bus og/eller sporvogn overalt, 4 overnatninger på godt og centralt hotel, morgenmad på hotellet, velkomstmiddag med vin, afskedsmiddag med vin, 3 frokoster, 3-4 besøg hos danske kunstnere på deres værksteder, særomvisning i Hoffmann Sammlung, samtlige entréudgifter, samt alle drikkepenge til chauffører, restauranter og vores lokale guider. Desuden alle turistskatter. Og så, selvfølgelig, vores lokale guide Lotte Møller, og mig som rejseleder.

Hvad du selv skal betale:

Evt. frokost på færgen fra Danmark til Tyskland, 2 x aftensmad undervejs, forplejning på hjemrejsedagen, samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs! Husk endelig også at have gyldig rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

BERLIN APRIL 2020

Tid til næste afgang til Berlin:

BERLIN OKT 2020

Tid til afgang til Berlin: