Logo Trine Ross Rejser-kopi

TRINE ROSS REJSER

KUNSTREJSE TIL HAMBORG OG BREMEN

Næste rejse bliver i 2025 – tilmeld dig nyhedsbrevet her, for at få først besked!

Tag med Trine Ross til Hamborg og Bremen, hvor både Nolde, Friedrich og Modersohn-Becker venter!

På denne kunstrejse til Nordtyskland udnytter vi til fulde, at vi har vores helt egen bus, for vi besøger hele to byer, Bremen og Hamborg, ligesom vi på hjemvejen stopper midt i grænselandet for at bese det netop udvidede Emil Nolde Museet!

Paula Modersohn-Becker, Liegende Mutter mit Kind II, 1906
Udsnit. Paula Modersohn-Becker, Junges Mädchen, ca. 1901
Previous slide
Next slide

Som altid har jeg udvalgt de bedste af de bedste værker og fortæller (begejstret!) om dem, når vi gæster museer og udstillingssteder. 

I Bremen lægger vi ud i Kunsthalle Bremen, hvor vi sammen oplever tyske kunstnere som Albrecht Dürer, Franz Marc og Ernst-Ludwig Kirchner – og mon ikke der også bliver plads til Picasso, van Gogh og Pipilotti Rist undervejs?

Bremen er også byen der huser Paula Modersohn-Becker Museet og her tilbringer vi en eftermiddag i særdeles godt kunstnerisk selskab med den markante og moderne maler, som døde alt for ung i 1907, kun 31 år gammel.

Franz Marc, Reh im Blumengarten, 1913
Ernst Barlach, Der Rächer, 1922. Foto: Rufus46
Previous slide
Next slide

Herefter kører vi i vores bus videre til Hamborg, hvor anden del af vores kunstrejse byder på endnu et særmuseum for en modernistisk kunstner, skulptøren Ernst Barlach, som ikke mindst er kendt for skildringer af krigens rædsler.

Vi skal også besøge Hamburger Kunsthalle, som har en fabelagtig samling af blandt andet Kaspar David Friedrichs romatiske malerier, (mere) tysk ekspressionisme, samt tysk samtidskunst af blandt andre Gerhard Richter, Isa Genzken og Andreas Gursky.

Hamborg huser også Sammlung Falckenberg, som kun er tilgængelig få timer om ugen. Vi står parat og kommer således til at opleve en hel særlig privatsamling, hvor fokusset ligger på ‘Counter Culture’, Punk og neo-dadaisme, udført af kunstnere som Jonathan Meese, Paul McCarthy og Sarah Lucas. Det bliver en vild eftermiddag!

Ernst Barlach Haus. Foto: flamenc
Emil Noldes hus og have. Foto: Jens Cederskjold
Emil Nolde Museum. Foto: Rolf Schröder
Hamburger Kunsthalle. Foto: Jorge Franganillo
Hamburger Kunsthalle. Foto: Chat W
Sammlung Falckenberg. Foto: Deichtorhallen Hamburg
Sammlung Falckenberg
Previous slide
Next slide

Men det er ikke slut endnu, for på hjemvejen gør vi holdt ved Nolde Museet, hvor vi både ser særudstillingen ‘Hjemme igen. Emil Nolde – Verden og hjemstavn’ og det nyåbnede atelier- og beboelseshus. Vi spiser frokost sammen på museet før vi for alvor vender hjemad – dog med et stop på vejen, så jyderne (som vi også har samlet op på udvejen) ikke behøver køre med helt til København!

Caspar David Friedrich, Das Eismeer, 1823-24
Caspar David Friedrich, Nebelschwaden, ca. 1818-20
Edvard Munch, Pikene på broen, 1901
Previous slide
Next slide

Kunstrejse til Hamborg og Bremen 2025

med besøg i Paula Modersohn-Beckers Museum, Nolde Museet, Falckenbergs privatsamling og meget mere!

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få informationerne først!

Alt dette er med i prisen:

Vores helt egen bus København-Bremen, Bremen-Hamborg, Hamborg-København (med stop ved Nolde Museet og opsamligssted), 4 overnatninger på centrale hoteller, velkomstmiddag i Bremen, 3 frokoster, afskedsmiddag i Hamborg, samtlige museumsentréer, alle drikkepenge og turistskatter, samt kunstneren Andreas Schulenburg (som er fra Hamburg!) som medguide og selvfølgelig Trine Ross i spidsen for det hele.

Hvad du selv skal betale:

2 x frokost (på udrejsen og i Hamborg), 2 x aftensmad (i Hamborg), samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs!

Bemærk, at ændringer kan forekomme i programmet.

Og husk at have både gyldigt pas, rejseforsikring, afbestillingsforsikring og eventuelt Coronapas (men lad os håbe det sidste er overflødigt!)

Kirchner - Liegender Akt mit Fächer, 1909
Corinth, Louis - Liegender weiblicher Akt - Kunsthalle Bremen - 1866
Lucas Cranach d. Ä. - Quellnymphe (Kunsthalle Bremen) after 1537
Paula Modersohn-Becker, Liegende Mutter mit Kind II, 1906
Vallotton - Liegende Frau vor violettem Grund, 1924
Previous slide
Next slide