Logo Trine Ross Rejser-kopi

TRINE ROSS REJSER

KUNSTREJSE TIL MADRID

Tag med Trine Ross på kunstrejse til mageløse Madrid 18.-22. marts 2024, hvor der venter os spanske mesterværker på stribe!

Previous slide
Next slide

På denne 5-dags-kunstrejse skal vi både stå ansigt til ansigt med verdensberømte mesterværker og opleve Madrids mindre kendte kunst-oaser, hvor private kunstsamlinger, arkitektur og haveanlæg går op i en højere enhed.

Vi vil med andre ord veksle mellem det monumentale og intime, men hele tiden vil fokus være på kunsten, sådan som man kun kan opleve den i Madrid.

Madrid er berømt for sin gyldne kunsttrekant, ’Triángulo del Arte’, der udgøres af tre forrygende museer: Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia, der hver har deres særlige fokusområde. 

Det er således på Prado vi møder Goyas to versioner af den henslængte Maja og Velázquez’ gigantiske ‘Las Meninas’, hvor vi bliver inviteret med ind i hans arbejde som hofmaler. 

Picasso er heller ikke til at komme udenom i Madrid, og det er på Reina Sofia man finder hans mest berømte maleri, det gigantiske ‘Guernica’, der både er et kunstnerisk mesterværk og en milepæl i den politiske kunsts historie.

Previous slide
Next slide

Men som sagt skal vi også opleve oaser i storbyen, som den bibliofile kunstsamler Lázaro Galdianos hjem og kæmpe kunstsamling, hvor vi finder endnu flere værker at både Velázquez og Goya. 

Der bliver dog også plads til at se nærmere på den spanske sol, som sjældent er fanget finere end i Joaquin Sorollas malerier. Og da hans hus, have og værksted samtidig er fuldstændig fortryllende, lægger vi også vejen her forbi og møder en maler, der kunne være Skagensmalernes spanske fætter, som det fremgår af hans kvinder i strandkanten fra 1909.

Fordi kunstrejsen kommer til at ligge i foråret, kan vi se frem til et vejr, der ikke er så ulidelig varmt som i sommermånederne. De fleste dage vil dog alligevel overgår den typiske, danske sommer, så vi skulle gerne kunne nyde Madrids udendørsliv på byens mange barer, plaza’er og i de store parker, mens vi suger de spanske solstråler til os!

Blandt Madrids specialiteter på madområdet finder man simreretten ‘cocido madrileno’, sandwich med blæksprutte (‘bocadillo de calamares’) – og selvfølgelig både tapas og paella. Vi forsøger at få smagt på det hele når vi sammen spiser velkomstmiddag, afskedsmiddag og tre frokoster på særligt udvalgte restauranter.

Og så bor vi på et super centralt hotel med 4 stjerner, så vi er sikre på at også basen fungerer perfekt. Hvilket også er nødvendigt, når nu vi har så fuldt og fantastisk et program foran os i mageløse Madrid!

Kunstrejse til Madrid 18.-22. marts 2024

DKK 19.900,- tillæg for enkeltværelse 2.900,-

Alt dette er med i prisen for fem fantastiske kunstdage i Madrid: Fly København-Madrid t/r, transport mellem lufthavn og hotel t/r, 4 overnatninger på 4 stjernet hotel, morgenmad på hotellet, velkomstmiddag med vand, vin og kaffe, 3 frokoster med vand, vin og kaffe, afskedsmiddag med vand, vin og kaffe, lokal transport med bus/metro, samtlige entréudgifter, samt alle drikkepenge til chauffører, restauranter og desuden alle turistskatter. Og så, selvfølgelig, Trine Ross som rejseleder. Prisen er inc. klimakompensation. 

Hvad du selv skal betale:

Evt. mad på udrejsen, 2 x aftensmad på egen hånd, forplejning på hjemrejsedagen, samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs! 

Husk endelig også at have gyldig rejseforsikring og afbestillingsforsikring.