KUNSTREJSE TIL BERLIN

På denne kunstrejse til Berlin fokuserer vi på samtidskunsten, både som vi møder den på danske kunstneres værksteder og som man kan se den ude i resten af byen, hvor vi besøger både samlinger og gallerier.

Der er ganske få pladser tilbage på kunstrejsen til Berlin i 21. – 25. september 2021.

Book eller skriv dig på venteliste her.

NB: Afrejsetidspunktet kan blive ændret på grund af COVID-19.

Marie Irmgard
Ulrik Møllers værksted
Ulrik Møller
Malene Landgreen
Tidligere
Næste

Jeg tager dig med på en unik rejse bagom Berlin, hvor vi skal på adskillige private værkstedsbesøg hos danske kunstnere, der har valgt at gøre Berlin til deres base.  Desuden skal vi gæste vores lokale guide, kunsthistoriker Lotte Møllers prisbelønnede udstillingssted ‘die raum’, lægge vejen forbi flere af byens mindesmærker, udført af kunstnere fra ind- og udland, samt se en særligt udvalgt særudstilling blandt alt det, Berlin har at byde på!

Det stærke Berlin-hold ser således ud:

Lotte-Møller-Berlin

Vores lokale guide er kunsthistorikeren Lotte Møller, som selv har boet i Berlin siden 2001. Her driver hun udstillingsstedet ‘die raum’, ligesom hun også kuraterer udstillinger andre steder og desuden finder tid til at guide gæster rundt i byen. Lotte er således super kvalificeret til jobbet!  http://www.dieraum.net/

Ulrik-Møller-Berlin

Ulrik Møller har boet i Berlin i over tyve år, og har derfor fulgt ændringerne i byen på tætteste hold. Udlændingeheden har dog ikke ændret på Ulriks motivvalg, der til stadighed kredser omkring det landlige Danmark, nogle gange med hentydninger til mytologien. http://www.ulrikmoeller.net/  https://www.trineross.com/meget-mere-maleri/

Marie-Irmgard-Berlin

Marie Irmgard har boet et par år i Berlin, hvor hun fortsætter sit dybt engagerede arbejde med maleriet. For Marie er en fænomenal maler, der konstant eksperimenterer med malingen som materiale og ikke går ad vejen for at lade sig inspirerer af kunsthistoriens hovedværker. https://marieirmgard.com/ https://www.trineross.com/foredrag/

René-Holm-Berlin

René Holm har valgt sin helt egen måde at gå til Berlin på, for han bor her halvdelen af året, mens den anden halvdel tilbringes med familien i Danmark. På den måde får René virkelig mulighed for at arbejde igennem, men det er næppe helt uden omkostninger? Jeg har skrevet flere tekster til René gennem tiden, se https://www.trineross.com/om-mig-2/ og http://www.reneholm.dk/

Skærmbillede 2020-07-15 kl. 16.20.30

På septemberturen skal vi besøge kunstnerduoen Vinyl, Terror & Horror, der består af Greta Christensen og Camilla Sørensen. Duoen har arbejdet sammen siden de mødtes på Kunstakademiet i København tilbage i 00’erne, og helt centralt står arbejdet med lyd som kunstnerisk materiale. http://www.vinylterrorandhorror.com

Malene-Landgreen-Berlin

På novemberturen møder vi Malene Landgreen. Hun går til maleriet på en markant anderledes måde end Ulrik, Marie og René, for hendes udtryk karakteriseres af klart afgrænsede farveflader. Der er således ikke tale om figurativ kunst, men om værker, hvor form og farve er i absolut centrum. De seneste år har Malene i stigende grad udført udsmykningsopgaver, senest til Rigshospitalet. http://malenelandgreen.dk/

Bemærk, at vi “kun” når at besøge 4 af de nævnte kunstnere per rejse. Og skulle en eller flere af de ovennævnte kunstnere alligevel blive forhindret i at mødes med os, tager vi i stedet på besøg hos kunstnere som Vibe Bredahl, Sofie Bird Møller og benandsebastian. 

Pauline Curnier Jardin
Katharina Grosse
Tidligere
Næste

Særudstillinger

Alt efter hvornår vi kommer afsted besøger vi sammen en af Berlins mange særudstillinger – vi vælger selvfølgelig den bedste og mest spændende af slagsen! Det kan enten være på et af byens mange museer eller i en anden form for udstillingssted.

Og nu vi er ved det alternative, så lægger vi også vejen forbi en privat kunstsamling. Lige nu ser Lotte og jeg på Boros samlingen, der vises dybt inde i en bunker, men da Berlin huser en hel del privatsamlinger som man i varierende grad kan få adgang til, har vi ikke lagt os helt fast endnu.

Monument-Berlin

Den tyske historie

I Berlin kan man ikke komme udenom landets brutale historie og den rolle, byen spillede i den. Derfor oplever vi også ‘Denkmal für die ermordeten Juden Europas’, der i  et brutalistisk og meget moderne formsprog står som mindesmærke over de mange millioner jøder, der blev myrdet af nazisterne. Vi besøger også Elmgreen & Dragsets monument for homoseksuelle, der blev forfulgt under nazismen, og Christian Boltanskis nærmest underspillede, men gribende, monument over dem, der døde i ‘Det Manglende Hus’. Alt sammen stof til eftertanke, samtidig med at der er tale om samtidskunst af højeste karat.

die raum

Det finder man også i Lottes pribelønnede udstillingssted ‘die raum’, som hun vil fortælle os meget mere om, ligesom hun vil introducere os til den aktuelle udstilling på stedet. Det er ligeledes Lotte, der leder vejen rundt i Berlin, som hun kender som sin egen bukselomme!

Bemærk: Vi kører i vores egen bus til Berlin!

Der er lige nu ganske få pladser tilbage, så skynd dig, hvis du vil med!

Rejsedatoerne for denne kunstrejse bagom Berlin er 21. – 25. september 2021.

Kunstrejse til Berlin

med kunstnerbesøg, privatsamling, ferniseringer og meget mere

DKK 11.900,- tillæg for enkeltværelse 1.500,-

Alt dette er med i prisen:

Bustransport i egen bus fra København til Berlin t/r, klimakompensation, lokal transport med tog, bus og/eller sporvogn overalt, 4 overnatninger på godt og centralt hotel, morgenmad på hotellet, velkomstmiddag med vin, afskedsmiddag med vin, 3 frokoster, 3-4 besøg hos danske kunstnere på deres værksteder, museumsbesøg, samtlige entréudgifter, samt alle drikkepenge til chauffører, restauranter og vores lokale guider. Desuden alle turistskatter. Og så, selvfølgelig, vores lokale guide Lotte Møller, og mig som rejseleder.

Hvad du selv skal betale:

Evt. frokost på færgen fra Danmark til Tyskland, 2 x aftensmad undervejs, forplejning på hjemrejsedagen, samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs! Husk endelig også at have gyldig rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

BERLIN 2020

08. september – 12. september 

Nedtælling til hjemkost:

BERLIN 2021

21. – 25. september

Nedtælling til afrejse: