KUNSTREJSE TIL BERLIN

På denne kunstrejse til Berlin fokuserer vi på samtidskunsten, både som vi møder den på danske kunstneres værksteder og som man kan se den ude i resten af byen, hvor vi besøger både samlinger og gallerier.

Næste rejse til Berlin bliver i september 2022. Book eller skriv dig på venteliste her.

Bemærk at rejsetidspunktet kan blive udskudt på grund af COVID-19, men da det er en pakkerejse, kan du få det fulde beløb retur. 

Marie Irmgard
Ulrik Møllers værksted
Ulrik Møller
Malene Landgreen
Tidligere
Næste

Jeg tager dig med på en unik rejse bagom Berlin, hvor vi skal på adskillige private værkstedsbesøg hos danske kunstnere, der har valgt at gøre Berlin til deres base.  Desuden skal vi gæste vores lokale guide, kunsthistoriker Lotte Møllers prisbelønnede udstillingssted ‘die raum’, lægge vejen forbi flere af byens mindesmærker, udført af kunstnere fra ind- og udland, samt se en særligt udvalgt særudstilling blandt alt det, Berlin har at byde på!

Det stærke Berlin-hold ser således ud:

Lotte-Møller-Berlin

Vores lokale guide er kunsthistorikeren Lotte Møller, som selv har boet i Berlin siden 2001. Her driver hun udstillingsstedet ‘die raum’, ligesom hun også kuraterer udstillinger andre steder og desuden finder tid til at guide gæster rundt i byen. Lotte er således super kvalificeret til jobbet!  http://www.dieraum.net/

Ulrik-Møller-Berlin

Ulrik Møller har boet i Berlin i over tyve år, og har derfor fulgt ændringerne i byen på tætteste hold. Udlændingeheden har dog ikke ændret på Ulriks motivvalg, der til stadighed kredser omkring det landlige Danmark, nogle gange med hentydninger til mytologien. http://www.ulrikmoeller.net/  https://www.trineross.com/meget-mere-maleri/

Marie-Irmgard-Berlin

Marie Irmgard har boet et par år i Berlin, hvor hun fortsætter sit dybt engagerede arbejde med maleriet. For Marie er en fænomenal maler, der konstant eksperimenterer med malingen som materiale og ikke går ad vejen for at lade sig inspirerer af kunsthistoriens hovedværker. https://marieirmgard.com/ https://www.trineross.com/foredrag/

René-Holm-Berlin

René Holm har valgt sin helt egen måde at gå til Berlin på, for han bor her halvdelen af året, mens den anden halvdel tilbringes med familien i Danmark. På den måde får René virkelig mulighed for at arbejde igennem, men det er næppe helt uden omkostninger? Jeg har skrevet flere tekster til René gennem tiden, se https://www.trineross.com/om-mig-2/ og http://www.reneholm.dk/

Skærmbillede 2020-07-15 kl. 16.20.30

Vi skal også besøge kunstnerduoen Vinyl, Terror & Horror, der består af Greta Christensen og Camilla Sørensen. Duoen har arbejdet sammen siden de mødtes på Kunstakademiet i København tilbage i 00’erne, og helt centralt står arbejdet med lyd som kunstnerisk materiale. http://www.vinylterrorandhorror.com

Bemærk, at kunstnere er travle mennesker med hurtigtskiftende opgaver. Men skulle en eller flere af de ovennævnte kunstnere blive forhindret i at mødes med os, tager vi i stedet på besøg hos kunstnere som Vibe Bredahl, Sofie Bird Møller og benandsebastian.

Ulrik Møllers værksted
Denkmal
Neue Nationalgalerie
Brandenburger Tor
Neue Nationalgalerie
Denkmal
Alexanderplatz Bahnhof
Berlin set fra 17. etage
Tidligere
Næste

Særudstillinger

Sidst i august, 2021, genåbner Mies van der Rohes übercool Neue Nationalgalerie efter en omfattende renovering – og det skal vi natuligvis opleve på rejsen til september!
Vi skal også på besøg i den bunker, der huser Boros’ helt specielle samling af samtidskunst, udstillet i højst egenartede omgivelser.

Monument-Berlin

Den tyske historie

I Berlin kan man ikke komme udenom landets brutale historie og den rolle, byen spillede i den. Derfor oplever vi også ‘Denkmal für die ermordeten Juden Europas’, der i  et brutalistisk og meget moderne formsprog står som mindesmærke over de mange millioner jøder, der blev myrdet af nazisterne. Vi besøger også Elmgreen & Dragsets monument for homoseksuelle, der blev forfulgt under nazismen, og Christian Boltanskis nærmest underspillede, men gribende, monument over dem, der døde i ‘Det Manglende Hus’. Alt sammen stof til eftertanke, samtidig med at der er tale om samtidskunst af højeste karat.

die raum

Det finder man også i Lottes pribelønnede udstillingssted ‘die raum’, som hun vil fortælle os meget mere om, ligesom hun vil introducere os til den aktuelle udstilling på stedet. Det er ligeledes Lotte, der leder vejen rundt i Berlin, som hun kender som sin egen bukselomme!

Bemærk: Vi kører i vores egen bus til Berlin!

Denne kunstrejse bagom Berlin er i september 2022.

Kunstrejse til Berlin

med kunstnerbesøg, privatsamling, ferniseringer og meget mere

DKK 11.900,- tillæg for enkeltværelse 1.500,-

Alt dette er med i prisen:

Bustransport i egen bus fra København til Berlin t/r, klimakompensation, lokal transport med tog, bus og/eller sporvogn overalt, 4 overnatninger på godt og centralt hotel, morgenmad på hotellet, velkomstmiddag med vin, afskedsmiddag med vin, 3 frokoster, 3-4 besøg hos danske kunstnere på deres værksteder, museumsbesøg, samtlige entréudgifter, samt alle drikkepenge til chauffører, restauranter og vores lokale guider. Desuden alle turistskatter. Og så, selvfølgelig, vores lokale guide Lotte Møller, og mig som rejseleder.

Hvad du selv skal betale:

Evt. frokost på færgen fra Danmark til Tyskland, 2 x aftensmad undervejs, forplejning på hjemrejsedagen, samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs! Husk endelig også at have gyldig rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

BERLIN 2020

08. september – 12. september 

Nedtælling til hjemkost:

BERLIN 2021

21. – 25. september

Nedtælling til afrejse: