Logo Trine Ross Rejser-kopi

TRINE ROSS REJSER

KUNSTREJSE TIL BERLIN

På kunstrejsen til Berlin 16.-20. september 2024 fokuserer vi på samtidskunsten, både som vi møder den på danske kunstneres værksteder og som man kan se den ude i resten af byen, hvor vi besøger både samlinger og gallerier.

Næste kunstrejse til Berlin er 16.-20. september 2024

Marie Irmgard
Ulrik Møllers værksted
Ulrik Møller
Malene Landgreen
Previous slide
Next slide

Jeg tager dig med på en unik rejse bagom Berlin, hvor vi skal på adskillige private værkstedsbesøg hos danske kunstnere, der har valgt at gøre Berlin til deres base.  Desuden skal vi gæste vores lokale guide, kunsthistoriker Lotte Møllers prisbelønnede udstillingssted ‘die raum’, lægge vejen forbi flere af byens mindesmærker, udført af kunstnere fra ind- og udland, samt opleve en af Berlins mest markante privatsamlinger – og meget mere!

Det stærke Berlin-hold ser således ud:

Lotte-Møller-Berlin

Vores lokale guide er kunsthistorikeren Lotte Møller, som selv har boet i Berlin siden 2001. Her driver hun udstillingsstedet ‘die raum’, ligesom hun også kuraterer udstillinger andre steder og desuden finder tid til at guide gæster rundt i byen. Lotte er således super kvalificeret til jobbet!  http://www.dieraum.net/

Ulrik-Møller-Berlin

Ulrik Møller har boet i Berlin i over tyve år, og har derfor fulgt ændringerne i byen på tætteste hold. Udlændingeheden har dog ikke ændret på Ulriks motivvalg, der til stadighed kredser omkring det landlige Danmark, nogle gange med hentydninger til mytologien. http://www.ulrikmoeller.net/  https://www.trineross.com/meget-mere-maleri/

Lars Bjerre The Robbery ...

Lars Bjerre arbejder både med maleri, som det ses i ‘The Robbery (St. Edwards Crown)’ fra 2015, samt med keramik og performances som ‘At gå med sutsko lavet ud af trylledej’ to år senere! Han er uddannet i London og bor nu både i Berlin og København.
https://larsbjerre.com/

ben and sebstian

Den prisbelønnede duo benandsebastian består af britiske Ben Clement og danske Sebastian de la Cour og tilsammen skaber de værker, der både byder på udsøgte detaljer og dybere mening, ikke mindst i form af deres fokus på hvordan historien fortælles.
http://www.benandsebastian.com/

Marie-Irmgard-Berlin

Marie Irmgard har boet et par år i Berlin, hvor hun fortsætter sit dybt engagerede arbejde med maleriet. For Marie er en fænomenal maler, der konstant eksperimenterer med malingen som materiale og ikke går ad vejen for at lade sig inspirerer af kunsthistoriens hovedværker. https://marieirmgard.com/ + https://www.trineross.com/foredrag/

Bemærk, at kunstnere er travle mennesker med hurtigtskiftende opgaver. Men skulle en eller flere af de ovennævnte kunstnere blive forhindret i at mødes med os, tager vi i stedet på besøg hos kunstnere som Vibe Bredahl, Sofie Bird Møller og duoen Vinyl Terror & Horror.

Ulrik Møllers værksted
Denkmal
Neue Nationalgalerie
Brandenburger Tor
Neue Nationalgalerie
Denkmal
Alexanderplatz Bahnhof
Berlin set fra 17. etage
Previous slide
Next slide

Særudstillinger

Mies van der Rohes übercool Neue Nationalgalerie er genåbnet efter en omfattende renovering og viser nu særudstillingen ‘Stresstest. Kunst mellem politik og samfund 1945-2000’, som jeg glæder mig meget til, ligesom vi skal på besøg i en af Berlins private kunstsamlinger.

Monument-Berlin

Den tyske historie

I Berlin kan man ikke komme udenom landets brutale historie og den rolle, byen spillede i den. Derfor oplever vi også ‘Denkmal für die ermordeten Juden Europas’, der i  et brutalistisk og meget moderne formsprog står som mindesmærke over de mange millioner jøder, der blev myrdet af nazisterne. Vi besøger også Elmgreen & Dragsets monument for homoseksuelle, der blev forfulgt under nazismen, og Christian Boltanskis nærmest underspillede, men gribende, monument over dem, der døde i ‘Det Manglende Hus’. Alt sammen stof til eftertanke, samtidig med at der er tale om samtidskunst af højeste karat.

die raum

Det finder man også i Lottes pribelønnede udstillingssted ‘die raum’, som hun vil fortælle os meget mere om, ligesom hun vil introducere os til den aktuelle udstilling på stedet. Det er ligeledes Lotte, der leder vejen rundt i Berlin, som hun kender som sin egen bukselomme!

Bemærk: Vi kører i vores egen bus til Berlin!

Denne kunstrejse bagom Berlin er 16.-20. september 2024.

Kunstrejse til Berlin 16.-20. september 2024

med kunstnerbesøg, privatsamling, ferniseringer og meget mere

DKK 16.900,- tillæg for enkeltværelse 1.500,-

Alt dette er med i prisen:

Bustransport i egen bus fra København til Berlin t/r, klimakompensation, lokal transport med tog, bus og/eller sporvogn overalt, 4 overnatninger på godt og centralt hotel, morgenmad på hotellet, velkomstmiddag med vin, afskedsmiddag med vin, 3 frokoster, 3-4 besøg hos danske kunstnere på deres værksteder, museumsbesøg, samtlige entréudgifter, samt alle drikkepenge til chauffører, restauranter og vores lokale guider. Desuden alle turistskatter. Og så, selvfølgelig, vores lokale guide Lotte Møller, og mig som rejseleder.

Hvad du selv skal betale:

Evt. frokost på færgen fra Danmark til Tyskland, 2 x aftensmad undervejs, forplejning på hjemrejsedagen, samt hvad du måtte få lyst til at købe til dig selv eller andre undervejs! Husk endelig også at have gyldig rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

BERLIN 2020

08. september – 12. september