Logo Trine Ross Rejser-kopi

TRINE ROSS REJSER

KUNSTREJSE I DANMARK

2-DAGES KUNSTTUR TIL FYN OG JYLLAND 2021

Der kommer en ny Danmarkstur i 2022 - se nyhedsbrevet for opdateringer

På denne to-dags kunstrejse til Fyn og Jylland, skal vi skal møde kunstnere og kunstnergrupperinger, der alle står mit hjerte særlig nær!
Det bliver både de unge og de lidt ældre af slagsen. Men fælles for dem alle gælder det, at de er danske. 

Torsdag den 7. oktober kl 9 kører vores lille, private bus fra Ingerslevsgade, lige bag Københavns Hovedbanegård, med kurs mod Fyn.
Første stop er nemlig Brandts i Odense, hvor vi bliver budt velkommen af Brandts direktør, Stine Høholt, der som noget helt særligt, inviterer os med indenfor i den endnu ikke åbne udstilling ‘Naturligvis’ med værker af Allan Otte

Allan Otte er en af mine absolut favoritkunstnere og han skildrer det moderne landbrug med blik for både tradition og nyskabelse.

Brandts byder også på en stort anlagt særudstilling af Kathrine Ærtebjerg – som det i min optik er på høje tid finder sted! For ikke nok med at hun har sin helt egen maleteknik og fremmaner et unikt univers, hun er også endnu en af mine absolutte ynglingskunstnere!

Jeg viser rundt i begge udstillinger, og besøget afsluttes med en lækker frokost i museets dejlige restaurant.

Og så sætter vi kursen mod Trapholt, der ligger så  skønt med udsigt over Kolding Fjord.

Det er dog det indre, det her skal handle om, for igen skal vi møde en af de bedste og mest interessante, unge danske kunstnere, nemlig Mie Mørkeberg, hvis værker jeg glæder mig til at fortælle om!
Og vil du have kataloget med hjem, så kan du denne dag købe det til halv pris.

Når Trapholt lukker kl. 17 sætter vi os op i bussen igen og kører til vores hotel Comwell Kellers Park med majestætisk vue over den smukke Vejle Fjord. Chefen på Restaurant Christian Keller har sammensat en to-retters menu med medfølgende vine til os, så det skal nok blive en dejlig aften i godt selskab!

Fredag morgen mæsker vi os i hotellets fortrinsvis økologiske morgenmad, før vi kl. 9.30 stiger op i bussen igen. Denne gang dog for en kort bemærkning, for dagens første besøg er i Fjordenhus, tegnet af den verdensberømte dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson (og samarbejdspartnere).
Vi får en særrundvisning, hvilket blandt andet betyder, at vi får adgang til etager, vi ikke ville kunne opleve på egen hånd.

Herefter besøger vi Vejle Kunstmuseum hvor jeg vil fokusere på særudstillingen om kunstmæcenen slagtermester Max Wørzner, som havde en særlig forkærlighed for Cobrakunsten, præcis som jeg selv har det!

Derefter går turen tværs over dejlige Fyn, før vi ankommer til et af Danmarks smukkeste museer: Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Første stop her er frokost, som vi indtager i museets Kaffehus, og som består af en frokosttallerken med fem udvalgte lækkerier og en genstand efter eget valg, efterfulgt af Kaffehusets berømte kringle – og selvfølgelig en kop kaffe!

Mætte og glade guider jeg os igennem Anette Harboe Flensburgs soloudstilling ‘Træerne findes’, som kommer til at gå i særligt smukt spænd med museets helt vidunderlige have og placering mellem vand, strand og land. Vi når også at opleve Johannes og Alhede Larsens hjem, der var centrum for flere generationer af kunstnere.

Ud på eftermiddagen sætter vi os for sidste gang i denne omgang tilrette i bussen, der sætter os af igen bag København H omkring kl. 17.30 efter en hyggelig rejse og mange kunstneriske oplevelser rigere!

2-DAGES KUNSTTUR I DANMARK 2021

torsdag d. 7. oktober kl. 9:00 – fredag d. 8. oktober kl. 17:30

Prisen for denne bustur, inkl. samtlige entréer, frokost på Brandts, middag med vinmenu, overnatning og morgenmad på Comwell Keller Park og stor frokost på Johannes Larsen Museet er

4.500 kroner, med et tillæg på 500 kroner for enkeltværelse.